Ofte stilte spørsmål

Må det monteres fiberduk på vegg?

Ved isolering av vegg på nybygg, må det monteres fiberduk. Fiberduken slipper ut all luft under isolering, og sørger for at alle hulrom fylles og oppnås riktig densitet. Plast kan IKKE erstatte fiberduk.

Vil isolasjonen synke over tid?

Ved riktig innblåsing i lukkede hulrom, garanterer Sintef at isolasjonen ikke vil synke. Se vår tekniske godkjenning fra Sintef. Løst innblåst på loft kan isolasjonen sette seg over tid. Ved utførelse legges det derfor 5% ekstra tykkelse.

Hvorfor velge blåseisolering kontra tradisjonell isolering?

Blåseisolering vil gi ett bedre resultat enn tradisjonell isolering. Blåseisolasjonen fyller rundt alle hindringer i konstruksjonen slik som el, vvs, ventilasjon, kubbinger o.l. Blåseisolering er meget tidsbesparende. 100m2 loft isoleres på ca 1time. Komplett isolering av ny enebolig ca 1-2dg. Meget gode lyd-, brann- og varmeegenskaper. Man slipper lagring av stort volum isolasjon på plassen. Isolasjonen består av resirkulert glass, og er derfor miljøvennlig.

Hva består isolasjonen av?

Isolasjonen består av resirkulert glass uten tilsatt bindemiddel. Pakkene leveres i polyetylenplast.

Må det legges papp/vindsperre etter isolering på kaldloft?

Nei, det må ikke legges papp/vindsperre etter isolering. Men det er viktig at lufting ved raft er utført korrekt.

Må jeg klargjøre kaldloft før isolering?

Rydd arealet ved etterisolering. Lufting ved raft må monteres/videreføres 15-20 cm over ønsket isolasjonstykkelse. Karm rundt loftsluke monteres minimum 5cm over ønsket tykkelse. Det anbefales at det monteres inspeksjonsbro, for senere konstruksjon og pipe.

Fungerer fiberduk som diffusjonsperre?

Nei, fiberduken fungerer kun som en forskaling under utførelsen. Diffusjonssperren legges direkte utenpå fiberduk etter isoleringen er utført.

Hvilken lambda har produktet?

Løst blåst på feks kaldloft 0,042. For å kompensere for feks 0,035, økes tykkelsen. Eksempel: Ønskes det isolert 20cm med lambda 0,035, legges det minimum 24cm. Produktet kan leveres med lambda inntil 0,033 i lukkede hulrom.

Hvilken brannklasse har isolasjonen?

Isolasjonen er klassifisert som Euroclass A1 ifølge EN ISO 13501-1.

Hvilke tiltak gir best effekt i forhold til investeringen?

Etterisolering av kalde loft. Etterisolering av enkelte stubbeloftsgulv eller kryprom. I bolig uten oppvarmet kjeller, er god isolasjon av gulvet nødvendig for å unngå kalde gulv. Innblåsing av mineralull i bindingsverksvegger, bjelkelag med hulrom.

Hvilke oppdrag tar dere?

Vi utfører isolering av alle typer konstruksjoner. Det være seg etterisolering, tilbygg, nybygg f.eks eneboliger, driftsbygninger og næringsbygg. Ingen oppdrag for små eller for store.

Tar dere befaringer?

Vi ser gjerne å starte med en pris, da det er den som i de fleste tilfeller er av størst interesse. Med opplysninger om type konstruksjon, antall m2, tykkelse og oppdragets adresse, kan vi gi pris. Om det uansett ønskes befaring, prøver vi å få til dette om det er i umiddelbar nærhet.

Har du flere spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss, vi svarer deg gjerne.